logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Átmeneti villamosenergia-ellátást igényelhetnek a nem lakossági ügyfelek az MVM Next-től

Az 520/2022. (XII. 13.) Korm. rendelet alapján azok az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult ügyfelek, akik villamosenergia-ellátása 2023. január 1-jétől 2022. december 12. napján semmilyen formában nem volt biztosított, veszélyhelyzeti átmeneti villamosenergia-ellátásra jogosultak. Ezzel elkerülhető, hogy az érintett önkormányzatok, gazdasági társaságok, társadalmi szervezetek vagy egyéb jogalanyok a következő időszakban ellátás nélkül maradjanak.

A veszélyhelyzeti átmeneti villamosenergia-ellátásra azok jogosultak, akik villamosenergia-ellátása 2023. január 1-jétől 2022. december 12. napján semmilyen formában nem volt biztosított, tehát nem rendelkezett ezen időpontban elfogadott ajánlattal, megkötött villamosenergia-vásárlási szerződéssel, továbbá a végső villamosenergia-menedékes ellátást követően nem kerül automatikusan az MVM Next versenypiaci ellátásába, vagy az őt 2022. december 31-én ellátó villamosenergia-kereskedő a továbbiakban egyéb módon nem biztosítja a szolgáltatást. 
A jogosultság további feltétele, hogy az összes felhasználási helyen együttesen a 2022. évi tény villamosenergia-fogyasztás nem haladja meg a 2 GWh-t. Az év közben bekapcsolt felhasználási helyek esetében a mértékadó fogyasztást időarányosan kell figyelembe venni. A kormány döntése alapján a veszélyhelyzeti átmeneti villamosenergia-ellátásra jogosultakat a végső villamosenergia-menedékesként kijelölt MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. látja el.
A veszélyhelyzeti átmeneti áramellátás igénybevétele nem automatikus, az arra jogosult felhasználónak december 14. és december 19. között elektronikus nyilatkozatot kell tennie az MVM Next üzleti ügyfeleknek szóló honlapján megadott űrlapon keresztül. A határidő jogvesztő, továbbá az ettől eltérő módon leadott nyilatkozat érvénytelen. 
A felhasználó és az MVM Next között a hiánytalan nyilatkozattétellel 2023. január 1-től kezdődő ellátási időszakra automatikusan határozatlan idejű, hónapról-hónapra változó árú villamosenergia-vásárlási szerződés jön létre az MVM Next üzletszabályzatában meghatározott mintaszerződés szerinti tartalommal. A nyilatkozattétel fogadásáról az MVM Next e-mailben tájékoztatja majd érintett ügyfeleit. 
Az MVM Next ellenőrizheti a veszélyhelyzeti átmeneti villamosenergia-ellátásra való jogosultságot, és a jogosultság alátámasztásául szolgáló iratokat bekérheti a felhasználótól. A 2022. évi villamosenergia-fogyasztásra vonatkozó adatokat a területileg illetékes elosztó biztosítja az MVM Next részére. A vészhelyzeti átmeneti villamosenergia-ellátást jogosulatlanul igénybe vevőkkel szemben az MVM Next a kormányrendeletben foglaltak szerint kötbért érvényesít.

Nyilatkozattételi űrlap: https://mvmenergiakereskedo.hu/aramatmenetiellatas 
Mintaszerződés: https://mvmenergiakereskedo.hu/attachments/7753 
Hirdetmény: https://mvmenergiakereskedo.hu/attachments/7776  

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.