logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés

További ügyek

Meghatalmazott általi ügyintézés

Abban az esetben, ha a földgázellátási szerződéses jogviszonnyal kapcsolatos ügyekben nem a szerződő fél jár el, a szerződő félnek mint meghatalmazónak fel kell jogosítania a meghatalmazottat az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. előtti képviseletre és nevében történő eljárásra.

Minden esetben a két tanúval ellátott meghatalmazáson fel kell tüntetni, hogy a meghatalmazott milyen jogkörben, milyen ügyekben járhat el, továbbá meg kell adni a meghatalmazás érvényességi idejét.

Az ügyintézés során a meghatalmazott részéről gazdasági társaság esetén aláírási címpéldány, illetve természetes személy esetén személyi igazolvány bemutatása szükséges. 

Meghatalmazás - szabadpiaci ügyintézéshez


Gázszolgáltatás szüneteltetése és megszüntetése

A szüneteltetésre vagy megszüntetésre vonatkozó megrendelés elküldését megelőzően a földgázellátási szerződését érintő változások egyeztetése érdekében, kérjük, keresse meg szerződéses kapcsolattartóját a szerződésben feltüntetett elérhetőségek valamelyikén.

Szüneteltetés esetén

A gázszolgáltatás szüneteltetése nem ingyenes, díjait az illetékes elosztói engedélyes mindenkor érvényes díjszabása tartalmazza.

A megrendeléshez a kapcsolódó dokumentumok között található vonatkozó nyomtatvány kitöltése szükséges. A szüneteltetés kezdete és időtartama kötelezően kitöltendő.

Az MVM földgázszolgáltatójához érkezett megrendelés alapján Üzleti ügyfélszolgálat felveszi a kapcsolatot a területileg illetékes elosztóval, aki ezt követően felkeresi a felhasználót időpont egyeztetés céljából.


Végleges megszüntetés esetén

A felhasználó részéről történő gázszolgáltatás végleges megszüntetésének kérése esetén a földgázellátási szerződés nem szűnik meg automatikusan.

Kérjük, minden esetben tájékozódjon a szerződésének időtartamáról, a hűségidőről és a szerződés megszűnésével kapcsolatos kötelezettségeiről.

A megrendeléshez a kapcsolódó dokumentumok között található vonatkozó nyomtatvány kitöltése szükséges.

Az MVM Földgázszolgáltatójához érkezett megrendelés alapján Üzleti ügyfélszolgálat felveszi a kapcsolatot a területileg illetékes elosztóval, aki ezt követően felkeresi a felhasználót időpont egyeztetés céljából.

A műszaki feltételekkel kapcsolatban a területileg illetékes elosztói engedélyes ad bővebb felvilágosítást.

Kérelem gázszolgáltatás szüneteltetésére

Kérelem gázszolgáltatás végleges megszüntetésére


Gázszolgáltatás visszakapcsolása

A földgázszolgáltatásból tartozás miatt kizárt felhasználási hely visszakapcsolása a vonatkozó folyószámlán nyilvántartott teljes díjhátralék kiegyenlítését, valamint a kitöltött és cégszerűen aláírt költségvállaló nyilatkozat benyújtását követően lehetséges.

Amennyiben az ügyintézéssel kapcsolatosan további kérdése van, keresse Üzleti ügyfélszolgálatunkat.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.