logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés

Előre fizetős mérő

Tájékoztató a versenypiaci ügyfelek előre fizetős gázmérőjének feltöltéséről

 

Ügyfeleink számára az ország többszáz pontján biztosítjuk az előre fizetős gázmérő feltöltésének lehetőségét készpénzes vagy bankkártyás befizetéssel a szerződéses partner által üzemeltetett feltöltési pontokon azok nyitvatartási idejében, de legfeljebb reggel 6 és este 6 óra között.
A feltöltési helyekkel kapcsolatos részletes, aktuális információkat ide kattintva éri el. 

Technikai szünet egyes előre fizetős mérők feltöltésében

2023. január 1-jén és 2-án technikai okok miatt nem lehetséges az előre fizetős gázmérők feltöltése azon ügyfelek számára, akik 2023. január 1-jétől lettek az MVM Next versenypiaci ügyfelei.

Az előre fizetős mérő feltöltésének feltételei:

  • Feltöltésre csak akkor van lehetőség, ha ügyfelünk a töltést megelőző 48 órán belül rátöltötte a feltöltőkártyára a mérője adatait, azaz behelyezte kártyáját a gázmérőbe, és megvárta a két sípolást.
  • Földgázvásárlásra naponta 1 alkalommal kerülhet sor.
  • Az alkalmanként vásárolható gázmennyiség minimum 10 m³, maximum 300 m³, a mérőben maradt mennyiség és a vásárolt mennyiség együttesen nem lehet több 300 m³-nél.
  • Feltöltéskor a felhasználó bizonylatot (fizetési számviteli bizonylat) kap, melyen szerepel a vásárolt gáz mennyisége és értéke, az elszámolt alapdíjak összege és a hátralékra felhasznált összeg. A vásárlásról utólag állítjuk ki és küldjük el a számlát.
  • A havi alapdíj elszámolására az adott hónap első feltöltésének alkalmával kerül sor.
  • Ha több hónapig nem vásárol gázt a feltöltőkártyájára, a havi alapdíjak összegét a következő feltöltéskor egyben kell rendezni, ami csökkenti a gázmennyiség vásárlására fordítható összeget.
  • Feltöltésre kizárólag a lejárt határidejű számlák teljes körű rendezése után van lehetőség.

Felhívjuk figyelmét, hogy az éves leolvasás napján és az azt követő napon technikai okok miatt nincs lehetőség feltöltésre, ezért kérjük, hogy ilyenkor a feltöltésről időben, előre gondoskodjon.

A gázmérő meghibásodását az illetékes elosztónál kell bejelenteni.

A feltöltéssel kapcsolatos esetleges további kérdésével, problémájával forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz a +36 1 922 2924-es telefonszámon. 

 

Tudnivalók az előre fizetős gázmérő számlázásáról
 

Bizonylat

Feltöltéskor Ön a befizetett pénzösszegről bizonylatot kap, melyen szerepel az adott tranzakció azonosítója, a vásárolt gáz mennyisége és értéke, az elszámolt alapdíjak összege, valamint hátralék esetén a hátralék törlesztésére fordított összeg.

Számlázás

A feltöltést követően kiállított részszámla: A vásárlásról utólag részszámlát készítünk, amelyet elküldünk Önnek. A részszámlákat az MVM Next honlapján közzétett átlagos fűtőértékkel állítjuk ki.

Éves elszámolószámla: Az éves egyszeri leolvasást követően elkészítjük Önnek az éves elszámolószámlát, amelyben a két leolvasás közötti időszak felhasználását számoljuk el. Az elszámolás alapja a mérő LCD-kijelzője feletti hagyományos, mechanikus számlálóról leolvasott mérőállás.

Az éves elszámolószámlában egyrészt elszámoljuk a két leolvasás közötti időszakban felhasznált teljes hőmennyiséget, másrészt jóváírjuk az elszámolási időszakban kibocsátott, az Ön által kártyán megvásárolt mennyiségről kiállított részszámlák összegét.

A korábban már megvásárolt, de a mérő éves leolvasásakor még fel nem használt, a mérőben maradó gázmennyiséget negatív előjelű összegként tüntetjük fel.
Az Ön által még fel nem használt mennyiségről – az elszámolószámlával egyidejűleg – részszámlát állítunk ki, amely fizetendő összeget mutat, ha tartalmaz még el nem számolt alapdíjat is.

A mérőben maradó mennyiségekről készült részszámlát minden esetben az éves elszámolószámlát követően bocsátjuk ki.
Kérjük, hogy a számlán szereplő fizetési határidőig fizesse be az összeget.

Az éves leolvasás várható időszakát minden számlán feltüntetjük. Kérjük, legyen segítségünkre, hogy a leolvasást mindenképp elvégezhessük, szükség esetén egyeztessen újabb időpontot a leolvasást végző megbízottunkkal.

Esetleges további kérdésével hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 922 292-es telefonszámon. 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.