logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM Csoport megvásárolja Csehország vezető energiakereskedőjét

Az MVM Csoport megvásárolja Csehország első számú földgázkereskedőjét, az innogy Česká republika (iCR) társaság 100 százalékos tulajdoni részesedését.

A vásárlásról július 10-én írtak alá megállapodást az E.ON-nal. Az iCR üzleti tevékenysége igazodik a csoportéhoz, mivel többek között a digitalizációra és az ügyfeleknek nyújtott értékteremtésre épül. A tranzakciót igazi mérföldkőnek tekintik az MVM Csoport regionális terjeszkedési stratégiájában, annak elérésében, hogy a közép-kelet-európai régió vezető energetikai szereplőjévé váljon. 

A felvásárlás erős hátteret és folytonosságot biztosít a cseh társaságnak, amely egyre erősebben jelen van a villamos energia piacán is. A cseh cég összesen több mint 1,6 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki naponta. A tranzakció tartalmazza az innogy kapcsolt energiatermelési eszközeit, valamint nagykereskedelmi és e-mobilitási portfólióját is – közölte az MVM. Tomáš Varcop, az innogy Česká republika vezérigazgatója arról biztosította a társaság ügyfeleit és partnereit, hogy fenntartják magas szintű szolgáltatásaikat és várják az MVM-mel közös fejlesztéseket. „Az iCR-rel egy igazi érték került most az MVM Csoport portfóliójába, amit meg fogunk becsülni, ugyanakkor azon fogunk dolgozni a cég vezetésével, hogy tovább erősítsük az iCR piaci pozícióját” – hangsúlyozta Kóbor György, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója.
A várhatóan idén lezáruló ügylethez az Európai Bizottság jóváhagyása is szükséges, mivel az iCR eladása az E.ON és az RWE közötti szélesebb, több európai országot érintő tranzakcióhoz kapcsolódik.
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.