logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Jön az új METÁR-tender

A napelemek iránti érdeklődést a pályázati források is növelik. A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv céljainak elérése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium felkérte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt (MEKH) a következő METÁR-tender meghirdetésére.

A várhatóan július folyamán megjelenő új felhívásban évi 800 millió forint keretösszeggel lehet majd pályázni bármilyen megújulóenergia-alapú áramtermelési módra – jelentette be Kaderják Péter energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár.

A METÁR forrásai költséghatékonyan ösztönzik a környezetbarát, megújuló alapú villamosenergia-termelést. Az új felhívás évente összesen 390 GWh áramtermelésre nyújt majd támogatást. A projektek megvalósításának határideje változatlanul három év.

2022 augusztusáig összesen öt új METÁR-tender meghirdetése várható. A tervek szerint az új felhívásokat a MEKH félévente írja ki, alkalmanként évi 300–500 GWh közötti megújulóenergia-mennyiség támogatására.

Kaderják Péter szerint az első METÁR-tender sikeres volt, költséghatékony és jól tervezhető megvalósítási utat jelölt ki a hosszabb távú célok eléréséhez, amelyek szerint 2022-ig 3 ezer MW, 2030-ig 6 ezer MW napenergia-termelő kapacitás valósul meg Magyarországon.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.