logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Módosíthatják gázszerződéseik elszámolását egyes intézmények

Magyarország Kormánya lehetőséget biztosít a földgázt árindexált, nem fix hirdetményi áron  vásárló állami és önkormányzati költségvetési szervek, helyi önkormányzatok, állami és önkormányzati többségi tulajdonban lévő gazdasági társaságok, egyházak és nemzetiségi önkormányzatok és azok intézményei számára.

Így 2023. március 1. és 2023. szeptember 30. között a 12/2023. (I.20.) Korm. rendeletben meghatározott módszertan szerint számított fix áron vásárolhatják meg földgázkereskedőjüktől a szükséges földgázt.

Az intézmények a lehetőséggel akkor tudnak élni, ha a legkésőbb 2023. január 27-én éjfélig nyilatkozatot tesznek arról, hogy a jogosultáguk fennáll és élnek a Kormány által nyújtotta lehetőséggel. A nyilatkozatot az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. érintett ügyfelei a társaság üzleti ügyfeleknek szóló weboldalán nyújthatják be, a jogosultságot igazoló - a nyilvántartást vezető/fenntartó/irányító vagy felügyelő szerv által - cégszerűen aláírt űrlap csatolásával. Fontos, hogy a nyilatkozattételre biztosított határidő jogvesztő és csak a honlapon keresztül hiánytalanul beküldött nyilatkozat érvényes.

FIGYELEM! A jelen igazolás kiállítása a Felhasználó vonatkozásában nyilvántartást vezető, vagy fenntartói, irányítási, illetve felügyeleti jogot gyakorló szerv mint igazoló szerv hatáskörébe tartozik. 
Az igazoló szerv nem azonos a Felhasználóval.

Az MVM Next legkésőbb 2023. február 9-ig e-mailen tájékoztatja nyilatkozattevő ügyfeleit az alkalmazott árképzésről.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.