logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Együttműködés az MVM és a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége között

Együttműködési megállapodást írt alá az MVM Zrt. és a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége a szervezet júliusban Budapesten tartott közgyűlésén.

Az egyezmény hangsúlyozza a megyei önkormányzatok szerepét a fejlesztési igényekhez illeszkedő területi operatív programok végrehajtásában, valamint az MVM Zrt. magas színvonalú szakértelmét az energetika területén. A megállapodás a 2021–2027 közötti időszakra fókuszál. Fő célja, hogy az ezen időszak operatív programjai által rendelkezésre álló európai uniós forrásokat eredményesen és hatékonyan használják fel. A partnerség célja egyebek mellett a környezetbarát energiaforrások elterjedése minél szélesebb körben, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, a versenyképes és hatékony energiaellátással összefüggő fejlesztések megvalósítása, a pályázati források fenntartható és minél teljesebb körű felhasználása. Az együttműködés alapján az MVM Zrt. elvégzi a megyei önkormányzatok ingatlanjainak energetikai felülvizsgálatát. A partnerek ütemtervet dolgoznak ki az energiahatékonyság optimalizálására, figyelembe véve a természeti erőforrások adta lehetőségeket.

Az MVM Zrt. megvalósíthatósági tanulmányt készít a környezetbarát zöldenergia témakörében a megyei önkormányzatok által meghatározott, fejleszteni kívánt térségekben.

A felek pályáznak a különböző operatív programok támogatásaira, részt vesznek a határon átnyúló energetikai és klímapolitikai pályázatok elkészítésében és megvalósításában is.
Az MVM közreműködik a beruházások szakmai átvételében. A felek oktatásokat, képzéseket szerveznek az energetika és a klímapolitika területén.
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.