logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Módosíthatják áramszerződéseik elszámolását az arra jogosult intézményi ügyfelek

Magyarország Kormánya lehetőséget biztosít a villamos energia elszámolásának módosítására azoknak az ügyfeleknek, akik villamos energia vásárlási szerződésük alapján (nem hirdetményi úton meghatározott) indexált áron vásárolják a villamos energiát, és az alábbi jogosulti körbe tartoznak:
  • állami és önkormányzati költségvetési szerv és intézményei,
  • helyi önkormányzat és intézményei,
  • állami és önkormányzati többségi tulajdonban lévő gazdasági társaság és intézményei,
  • egyház és intézményei
  • nemzetiségi önkormányzat és intézményei
  • közérdekű vagyonkezelő alapítványok által fenntartott felsőoktatási intézmény,

Amennyiben az érintett szervezetek élnek a lehetőséggel, 2023. április 1. és 2023. december 31. között a 41/2023. (II.20.) Korm. rendeletben meghatározott módszertan szerint számított fix áron vásárolhatják meg kereskedőjüktől a szükséges villamos energiát.
A nyilatkozatot az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. érintett ügyfelei kizárólag ITT nyújthatják be legkésőbb 2023. február 28-án éjfélig. Fontos, hogy a nyilatkozattételre biztosított határidő jogvesztő és csak a honlapon keresztül hiánytalanul beküldött nyilatkozat érvényes. Kérjük, csak abban az esetben nyilatkozzon, amennyiben a Kormányrendeletben rögzített minden feltétel alapján jogosult az elszámolás módosítására, ehhez szükség esetén nézze meg jelenlegi szerződését is.
Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. legkésőbb 2023. március 29-ig e-mailen tájékoztatja nyilatkozatot tevő ügyfeleit az alkalmazott árképzésről.
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.