logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Április közepéig lehet nyilatkozni a minimális földgázmennyiség érvényesítéséről

Magyarország Kormánya lehetőséget biztosít arra, hogy az egyes intézmények földgázfelhasználásának szabályozásáról szóló 354/2022. (IX. 19.) Korm. rendeletben csatlakozásra jogosultként meghatározott felhasználók 2023. április 15-ig megtett nyilatkozata alapján földgáz-kereskedelmi szerződésük úgy módosuljon, hogy az abban rögzített kötelezően átveendő, ún. minimális földgázmennyiség helyett a rendeletben meghatározott minimális földgázmennyiség legyen alkalmazott.

A  rendelet alapján csatlakozásra jogosultaknak 2023. április 15-ig nyilatkozniuk szükséges az MVM Next elektronikus felületén arról, ha a hatályos földgáz-kereskedelmi szerződésben foglaltaktól eltérően a rendeletben meghatározott minimális földgázmennyiséget kívánják érvényesíteni, amely a szerződött földgázmennyiség 60%-a. A nyilatkozattételre nyitva álló határidő jogvesztő.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.