logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

A MEKH jóváhagyta a távhőtermelők átmeneti földgázellátására vonatkozó mintaszerződések módosítását.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) jóváhagyta a távhőtermelők veszélyhelyzeti átmeneti földgázellátásának biztosításáról szóló 114/2023. (IV. 5.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) szerinti mintaszerződések módosítását (a továbbiakban: Módosítás).

A MEKH által korábban már jóváhagyott mintaszerződés nem tartalmazta az túlvételezéssel érintett földgázmennyiségek vonatkozásában alkalmazandó piaci ár részét képező kereskedői díjat (spread), illetve az alulvételezés esetén alkalmazandó likvidálási ár meghatározása során figyelembe vett kereskedő díjat (spread), és azt a MEKH által a Korm. rendelet 5. §-a szerint kiadott hirdetmény utóbb sem határozta meg, amely a Módosítás jóváhagyásával most megtörtént.
 
Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. a szerződésminták módosítását a vonatkozó a MEKH határozatában foglaltaknak megfelelően – a kereskedői díj (spread) értékének kitakarásával – teszi közzé közzé, a szerződések módosítását a távhőtermelői engedélyesek részére közvetlenül küldi meg.
 

Mintaszerződések – távhőtermelők veszélyhelyzeti földgázellátása 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.