logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM Next Energiakereskedelem lett az egyik legnagyobb hazai energia-kiskereskedelmi társaság

2020. március 31-ével az MVM Partner Zrt.-ből az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be került át a versenypiaci kiskereskedelmi üzletág, ezzel az MVM Next Energiakereskedelem az ország energiafelhasználásának több mint 45%-át biztosítja.

„Az MVM a nemzeti vagyon értékének növelése érdekében, illetve a vállalatcsoport hosszú távú stratégiájának megfelelően megszünteti a tagvállalati portfóliók és tevékenységek közötti párhuzamosságokat. Azzal, hogy az MVM a teljes villamosenergia- és földgáz-kiskereskedelmi tevékenységét a vállalatcsoporthoz tartozó MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be szervezte át, lehetővé válik a kiskereskedelmi szolgáltatások minőségének további javítása, a még magasabb fokú ügyfélélmény megteremtése.” – mondta dr. Tomaj Balázs, az MVM ügyfél vezérigazgató-helyettese

Az MVM Partner Zrt. ezzel a nemzeti energetikai holding egyedüli villamosenergia-nagykereskedője, az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. pedig az egyetlen, immár több mint 55 ezer üzleti ügyfelet szabadpiacon ellátó villamosenergia- és földgáz-kiskereskedője és egyben 4,2 millió lakossági és kis üzleti ügyfelet kiszolgáló egyetemes szolgáltatója lett, amely magas szinten szolgálja ki meglévő és új, lakossági, vállalati és intézményi ügyfeleit egyaránt.

„Létrejött Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten több mint 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére a versenypiacon és az egyetemes szolgáltatásban.” – mondta Hiezl Gábor, az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az átállás ideje alatt az üzleti ügyfelek átmenetileg e-számlát, számlamásolatot és nullás igazolást igényelni, valamint a felhasználói adatokat módosítani csak 2020. április 6-át követően tudnak. A tranzakcióban érintett ügyfeleknél a profilos felhasználási helyek márciusi időszakra vonatkozó mérőállását a társaság kivételesen nem tudja fogadni április elején. A koronavírus-járvány miatt átmenetileg szünetel az elosztói engedélyesek helyszíni mérőleolvasása, ezért egyes elszámolások becsült mérőállás alapján készülnek el. Az idősoros felhasználási helyeknél a megszokott eljárás szerint, a távleolvasás alapján kapott fogyasztási mennyiségek alapján számol el az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. A Társaság felhívja ügyfelei figyelmét arra, hogy habár a bankszámlaszámok nem változtak, a kedvezményezett szolgáltató nevét az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-re kell módosítani.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.