logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés

HÁZTARTÁSI MÉRETŰ KISERŐMŰVEK BETÁPLÁLÁSÁNAK SZÁMLÁZÁSA

A háztartási méretű kiserőművel (HMKE) rendelkező felhasználási helyen keletkezett, számlázható termelés mennyiségéről az MVM Next számlájában tájékoztatjuk az érvényes villamosenergia-adásvételi szerződéssel rendelkező érintett ügyfeleinket.
A számlázásra vonatkozó előírásokat alapvetően az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (továbbiakban áfatörvény), valamint az áfatörvény felhatalmazása alapján kiadott rendeletek tartalmazzák.

A fent említett betáplálásról a villamosenergia-számlát vagy -számlákat az áfatörvény 58. §-a szerint kell kiállítani az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. részére:

  • ha a számla esedékessége az elszámolt időszak utolsó napja utáni, de az időszak utolsó napját követő 60. napon belül van, akkor az esedékesség és a teljesítés időpontja megegyezik – függetlenül a számlakibocsátás időpontjától;
  • ha a számla esedékessége az elszámolt időszak utolsó napját követő 60. napon túli időpont, akkor a teljesítés időpontja az elszámolási időszak utolsó napját követő 60. nap lesz – függetlenül a számlakibocsátás időpontjától.

Fontos tudni, hogy 12 hónapnál hosszabb elszámolási időszak esetén az áfatörvény 58. § (3) bekezdés előírásainak megfelelően egynél több számlát kell kiállítani a betáplálásról.
A számlán fel kell tüntetni

  • az elszámolási időszakot,
  • az elszámolandó mennyiséget és annak egységárát,
  • az elszámolandó mennyiség mértékegységét (kWh vagy MWh az elszámolás szerint),
  • a mérési pont azonosítóját.

A kiállított számla fizetési határideje nem lehet korábbi, mint a kiállítás dátumát követő 45. naptári nap.
Kérjük, hogy számlájuk mellé csatolják a betáplált mennyiséget tartalmazó MVM Next-számla másolatát.
Abban az esetben, ha a számlájukon feltüntetett bankszámlaszám nem ellenőrizhető hitelt érdemlően (például hivatalos cégjegyzékben), kérjük, küldjenek a számlavezető bank által kiadott igazolást a hitelességéről, hogy ennek hiánya ne akadályozza a határidőre történő fizetést.

Kérjük, hogy az MVM Services Zrt., 7031 Paks, Pf. 152 címre küldjék az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. számára kiállított számlájukat és az esetleges banki igazolást.
A papíralapon kiállított számlát elektronikus úton is beküldhetik az alábbiak szerint:

  • a papíralapú eredeti (!) számla digitális képét pdf-formátumban küldjék a konto-eszamlafogadas@mvm.hu e-mail-címre;
  • egy pdf egy darab számlaképet tartalmazhat, tehát minden számla külön pdf legyen;
  • egy e-mailben egy db számla-pdf-et küldjenek, valamint a hozzá tartozó esetleges mellékleteket;
  • az elektronikus úton beküldött számlát papíralapon már nem kérjük.

Az energiaszolgáltatás biztosítása, az energiakereskedelmi szerződés teljesítése keretében kezelt személyes adatokra vonatkozó tájékoztatást a www.mvmnext.hu honlapon és az ügyfélszolgálati irodáinkban elérhető Általános Adatkezelési Tájékoztatóban találhatja meg. Az ügyintézés során készített hangfelvétellel összefüggésben kezelt személyes adatokra vonatkozó tájékoztatást a www.mvmnext.hu honlapon és az ügyfélszolgálati irodáinkban elérhető Hangfelvétel Rögzítésére Vonatkozó Adatkezelési Tájékoztatóban találhatja meg.
 


 
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.